Profesyonel Hızlı Ve Güvenilir...
Profesyonel Hızlı Ve Güvenilir...
BLOG
Yayın Tarihi : 11.05.2023 09:25 | Kampanyalarımız
Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Herhangi bir durumda araç tekerleklerinin değiştirilmesi gerekebilmektedir. Bu yazımızda tekerleklerini değiştirmek isteye araç sahiplerinin dikkat etmeleri gerekenleri yazacağız.

Bir aracın gücü, hızı, ivmelenmesi vs. özellikleri her ne olursa olsun bütün bunları uygulayacak olan ve yer ile teması sağlayan kısımlar aracın tekerlekleridir. Bu yüzden eğer araca uygun tekerlek seçilmezse aracın performansı düşebilir veya başka istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

Fabrika Çıkışından Farklı Boyutlarda Lastik Seçimi Yapılabilir mi?

 Öncelikle şunu belirtelim ki, araç üreticileri ürettikleri araca belirli boyutlarda lastik takılmasını önerirken, bu boyutları elbette rasgele belirlemezler. Birçok ar-ge çalışmasının bir sonucu olarak ortaya belirli boyutlar çıkartılır ve aracı satın alan kişilere de bu boyutlarda lastikler kullanmaları tavsiye edilir.

Önerilen lastik boyutlarından daha farklı boyda lastikler kullanmak aracın beklenmedik tepkiler vermesine neden olabilmektedir. Bu durumda aracın güvenliği tehlikeye düşebilir veya aracın performansı azalabilir.

Bunların yanı sıra eğer o araca uygun lastik takılmazsa bu durumda araç sigorta kapsamı dışında kalır ve herhangi bir denetleme sırasında araç sahibi ceza ödemek durumunda kalabilir.

Performans Lastikleri Aracın Performansını Arttırır mı?

Performans lastikleri adı verilen lastikler sadece belirli araçlar için üretilirler. Eğer performans lastiği kullanabilecek şekilde üretilmeyen araçlara performans lastiği takılırsa, herhangi bir performans artışı sağlanmaz. Bunun yanında performans lastiği takılması gereken araçlara da performans lastikleri takılmalıdır. Sonuç olarak yine az önceki konuda bahsettiğimiz gibi, hangi araca hangi lastik türü uygunsa o lastik tercih edilmelidir.

Kış Lastiklerini Kullanmak Gerekli midir?

Kış lastiklerinin üretimleri sırasında kullanılan kauçuk özel bir yapıdadır ve soğuk hava şartlarında lastiğin yere daha iyi tutunabilmesini sağlarlar. Bu özel kauçuk kar ve buz gibi zeminlerde araca daha iyi yol tutuşu sağlar. Elbette bu durum daha güvenli bir sürüş sağlamaktadır.

AB’de hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiği takılması zorunludur.

Ancak kış lastiklerini 4 mevsim kullanmak doğru değildir. Çünkü kış lastiklerinin özel üretim olan kauçuğu sıcak havalara karşı çok dayanıksızdır ve hemen eriyebilir. Bu durumda aracın güvenliği tehlikeye düşebilir.

4 Tekerleğin Hepsi de Aynı mı Olmalıdır?

Aracın 4 tekerleğinin de aynı özelliklere sahip olması elbette aracın güvenliği için oldukça önemlidir. Aracın 4 tekerleğinin aynı olmadığı durumlarda araç savrulabilir de. Eğer sadece 2 tekerlek değiştirilecekse sadece ön tekerlekler ve sadece arka tekerlekler değiştirilmelidir.

Tavsiye Edilen Ürünler
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et